Polskie Wsparcie PrestaShop

PrestaShop => Dla początkujących => Wątek zaczęty przez: PrestaBegginer w Styczeń 10, 2017, 03:39:42 pm

Tytuł: Przeniesienie modułu - Problem
Wiadomość wysłana przez: PrestaBegginer w Styczeń 10, 2017, 03:39:42 pm
Witam,
 
Mam problem z przeniesieniem darmowego modułu "crossselling". Defaultowo wyświetla się od pod każdym produktem, chciałbym zrobić tak, aby wyświetlał się również w zakładce koszyka ("zamowienie"), pod podsumowaniem zakupów.
 
W tym celu stworzyłem nowego hooka i umieszczam go w odpowiednim miejscu w pliku shopping-cart.tpl :
<div id="crosssellinghook">{hook h='crosssellinghook'}</div>Następnie w pliku crossselling.php do funkcji install() dodałem
$this->registerHook('shoppingCart') ||ostatecznie wygląda ona w ten sposób:
 
 public function install()
    {
        if (!parent::install() ||
            !$this->registerHook('productFooter') ||
            !$this->registerHook('header') ||
!$this->registerHook('crosssellinghook') ||
            !$this->registerHook('shoppingCart') ||
            !$this->registerHook('actionOrderStatusPostUpdate') ||
            !Configuration::updateValue('CROSSSELLING_DISPLAY_PRICE', 0) ||
            !Configuration::updateValue('CROSSSELLING_NBR', 10)
        ) {
            return false;
        }
        $this->_clearCache('crossselling.tpl');


        return true;
    }
Kolejnym krokiem było dodanie na samym dole tego samego pliku funkcji:
 
public function crosssellinghook($params)
{
 return $this->display(__FILE__, 'crossselling.tpl') ;
}
Hook się pojawił, wraz z zaczepionym modułem, aczkolwiek nie wyświetla się we wskazanym miejscu. Co może być tego powodem?
 
Próbowałem również zwracać np
return "hahaha"; co również nie dawało żadnego efektu, czy coś pominąłem? Ktoś coś? :)


Presta 1.6.1.4
Tytuł: Odp: Przeniesienie modułu - Problem
Wiadomość wysłana przez: PrestaBegginer w Styczeń 13, 2017, 09:14:39 am
Do zamknięcia ;)