Polskie Wsparcie PrestaShop

PrestaShop => PrestaShop 1.5.X => Wątek zaczęty przez: design4VIP w Grudzień 04, 2016, 08:01:45 pm

Tytuł: jCarousel przestalo dzialac...
Wiadomość wysłana przez: design4VIP w Grudzień 04, 2016, 08:01:45 pm
jak w temacie, nagle, z dnia na dzien wszelkie caruzele na stornie stanely... w ogole nie reaguja na przyciski PREV/NEXT.

ogolnie skrypty dzialaja bo odczytuje z nich 'active' i 'inactive' dla aktywnosci przycisku. 

konsola wywala spora ilsoc bledow ogolnie odsylajacych do samej jQuery: "Not enough arguments to Element.animate." w FF czy "ailed to execute 'animate' on 'Element': 1 argument required, but only 0 present." w chrome. nasmieszniejsze jest to, ze IE dziala jak najbardziej porpawnie ;/

jeszcze 2-3 tyg temu, jak zagladalem na strone klienta to wszystko dzialalo bez zarzutu. nic nie bylo w miedzyczasie zmieniane.

link to strony http://kwiatyzdaleka.pl/ (PS 1.5.4.1)

z gory dzieki za kazde info jak sobie z tym poradzic.
Tytuł: Odp: jCarousel przestalo dzialac...
Wiadomość wysłana przez: west w Grudzień 04, 2016, 10:10:53 pm
Próbowałeś zaktualizować jquery ? Wersja na sklepie lekko stara.
Tytuł: Odp: jCarousel przestalo dzialac...
Wiadomość wysłana przez: design4VIP w Grudzień 05, 2016, 05:28:57 pm
nio i sklep stary... jakos z poczatku 2014... do tej pory wszystko dzialo jak nalezy, nagle, najprawdopodobniej z dnia na dzien siadlo. oczywiscie pierwsze co to probowalem zmiany jQ, nawet podrzucilem juz 3.1.1 oraz aktualizaowalem UI ale bez zmian. na serwerze zmienialem wersje PHP do 5.6 ale ten znowy wywala mi bledy Rijndael.php, bo encrypt robi z 12 czy tam 14 znakow a php5.6 przyjmuje tylko szesnatkowe ;/ i tak zle, tak niedobrze ;/

jeszcze jakeis pomysly?


EDIT:
dzieki podpowiedzi z innego forum po zmianie samej jCarousel ze "staruszki" 3.0 na nowsza 3.4 samo dzialnie sliderow ruszylo, czyli zaczelo reagowac na przyciski next/prev, jednaj nie dziala dodawanie klasy 'active/inactive' dla wylaczonych przyciskow, ale mysle, ze to juz drobnostka, kwestia zmiany skryptow pobocznych dla kazdego ze sliderow i uzycie "unowoczesnionych" komend nowej wersji, najwazniejsze jest - dziala ;)
Tytuł: Odp: jCarousel przestalo dzialac...
Wiadomość wysłana przez: west w Grudzień 05, 2016, 08:23:01 pm
Prawie trafiłem :)
Tytuł: Odp: jCarousel przestalo dzialac...
Wiadomość wysłana przez: design4VIP w Grudzień 07, 2016, 07:02:26 pm
to ja tez "prawie" ale aktualizowalem od D strony :D a trzeba bylo zaczac od najrostszego :D wyladlem juz po roku z rynku... zdziadzialem ;) jednak jak nie obcuje sie na codzien z PS to wiele ucieka z glowy i gubi sie pewna rutyne ;) wczesniej zapewne od tego bym zaczynal :D no ale... mysle, ze to wlasnie jest idea wszelkich forum branzowych... nobla temu co je wymyslil ;) no i kazdemu z checia dzielenia sie wiedza i pomoca ;)