wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta

  • 10 Odpowiedzi
  • 2924 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline netlider

  • Stały użytkownik
  • ***
  • 62
  • 0
Witam.

Mam następujący problem przy próbie wysłania wiadomości do klienta edytowanej z poziomu panelu administratora (komentarz do zamówienia) wyskakuje błąd:

Błąd: ustawienia maila są uszkodzone

Wszystkie inne maile (te które są wysyłane automatycznie przy zmianie statusu) są wysyłane poprawnie.

Z góry dziękuje za pomoc
Pozdrawiam Robert


*

Offline bartas

  • Stały użytkownik
  • ***
  • 78
  • -1
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2008, 08:58:12 am »
Sprawdź ustawienie atrybutów (prawa zapisu) maili na serwerze. Powinny być 777.

*

Offline netlider

  • Stały użytkownik
  • ***
  • 62
  • 0
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2008, 11:21:20 am »
Witam.

Katalog mails ma atrybut 777 ale nie wiem szczerze mowiac jaka jest roznica miedzy dwoma rodzajami nadawania atrybutow wymienionymi w trakcie instalacji presty chyba kluczowe tam slowo to respectivly czy cos podobnego niestety nie bardzo wiem co to znaczy.

Pozdrawiam
Robert

*

Offline bartas

  • Stały użytkownik
  • ***
  • 78
  • -1
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2008, 02:25:52 pm »
Respectivly czy cos podobnego  ;) oznacza że te atrybuty mają tyczyć się także podkatalogów i plików w tym katalogu, więc jesli nawet mails masz ustawiony na 777 a podkatalogi nie to też jest źle. Ustaw 777 i zaznacz ze dotyczy tez plików i podkatalogów i daj znac czy zadziałało.

Pozdro B.

*

Offline netlider

  • Stały użytkownik
  • ***
  • 62
  • 0
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2008, 03:16:39 pm »
Niestety dalej nie dziala :(

Pozdrawiam
Robert

*

Offline bartas

  • Stały użytkownik
  • ***
  • 78
  • -1
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2008, 05:37:56 pm »
Zobacz Ustawienia>>e-mail spróbój tam pogrzebac i potestuj. W tym momencie moja wiedza sie konczy, bo u mnie dziala :)

Pozdro
B.

*

Offline gaultier

  • Nowy
  • *
  • 6
  • 0
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 23, 2008, 02:43:29 pm »
Witam,
Niestety mam ten sam problem, wszystkie maile wysylane przez formularz kontaktowy, jak rowniez powiadomienia dochodza, a proba wyslania komentarza do zamowienia konczy sie takim oto komunikatem http://kowal.waw.pl/allegro/logistix/presta.html zaznaczam ze wszystkie pozostale maile wysylane sa na ten sam adres, czy moglby ktos przetestowac na swojej instalacji czy u niego wszystko jest w porzadku? Bede wdzieczny za odpowiedz.

*

Offline ka.

  • Nowy
  • *
  • 18
  • 0
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 25, 2008, 08:51:38 pm »
U mnie to samo. Sprawdziłam wszystkie sugerowane rozwiązania - nie działa ;/

*

Offline qbusg

  • Użytkownik
  • **
  • 23
  • 0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Centrum Meteor
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 14, 2008, 02:09:23 am »
W Panelu administratora nalezy wejsc w Preferencje/Mail i w opcjach ustawic na SMTP wypelniajac ponizej dane.
Ja mam serwer na home.pl i rowniez maile mi nie przychodzily dopoki tego nie zmienilem. Teraz dzialaja w porzadku.

*

Offline johnyj

  • Nowy
  • *
  • 1
  • 0
Odp: Błąd: ustawienia maila są uszkodzone <- przy wysyłaniu wiadomości do klienta
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 30, 2010, 12:16:45 pm »
Też miałem ten problem w przypadku modułu CashOnDeliveryWithFee - opłata za pobranie.
Problem pojawił się, kiedy zmieniłem w kodzie temat maila z "Order confirmation" na "Potwierdzenie zamówienia". Problemem była literka "ó". Po zmianie na "o" wszystko chodzi ok.
Ogólnie Prestashop trochę czasami ma problemy z polskimi ogonkami.

Być może w powyższych przypadkach również jest to związane z ogonkami.

*

Offline db

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
A ja dalej walczę z przetłumaczeniem 'Order confirmation' na 'Potwierdzenie zamówienia'.
W tłumaczeniu niby jest to wpisane, ale w tytule maila przychodzi  'Order confirmation'.
Jak zmienię ó na o zgodnie z wcześniejszą sugestią to sklepik częściowo wraca do angielskiej terminologii przede wszystkim na ekranach związanych z zatwierdzaniem zamówienia.
Liczę na jakieś sugestie co jest nie tak...

Pozdrawiam,
Darek