wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł wdrożenia PrestaShop

Brak reakcji ze strony panelu administracyjnego 1.7.6

  • 1 Odpowiedzi
  • 147 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marsipl

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: PS
  • Status: forum
Brak reakcji ze strony panelu administracyjnego 1.7.6
« dnia: Wrzesień 06, 2019, 10:51:00 am »
Witam

Mam problem z nową wersją 1.7.6, a mianowicie panel administracyjny nie reaguje na niektóre komendy, np. gdy chce usunąć kategorię produktu po wybraniu opcji „usuń” nic się kompletnie nie dzieje(chcialabym usunąć dane klasycznego szablonu, a pscleaner nie chce się zainstalować). Tak samo jest dla pozostałych opcji w panelu. Problem jest również w modułach - nie wyświetla się katalog (screen tego jak to wygląda podaję niżej). Pobieranie że strony addons na kompa i później instalowanie ręczne mija się trochę z celem. Poza tym nawet, gdy wybieram „załaduj moduł” a następnie  „wybierz plik” cały panel się potrafi zawiesić i muszę odświeża stronę.
Czy ktoś ma podobne problemy?

Dodam, że wcześniej miałam zainstalowaną wersję 1.6, zaktualizowałeam do wersji 1.7.6 i nie było żadnych problemów. Niestety podczas zmian w bazie danych musiałam całkowicie usunąć preste, a następnie instalować od podstaw, na nowo i teraz są problemy. Nie kopiowalam żadnych danych z poprzedniej wersji. Proszę o pomoc.


*

Offline marsipl

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: PS
  • Status: forum
Odp: Brak reakcji ze strony panelu administracyjnego 1.7.6
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 07, 2019, 10:41:23 am »
Witam

Proszę o zamknięcie tematu, ponieważ, po ciężkich bojach, znalazłam rozwiązanie i podaję je poniżej - może komuś się przyda :)

Okazało się, że podczas instalacji PrestaShop utworzył dwa foldery o nazwie admin - różniły się numerami - i automatycznie połączył z folderem o niższej numeracji. Po logowaniu się do panelu administracyjnego większość przycisków nie reagowała, moduły się nie instalowały, katalogu modułów w ogóle nie było, itp. itd., a w skrypcie java wyskakiwały błędy w notifications.js (zamiana i usuwanie nie pomagały).

Ale na szczęście po zmianie nazwy folderu w pasku przeglądarki wszystko zaczęło działać !! :)