wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł wdrożenia PrestaShop

Presta 1.7 problem z atrybutami

  • 3 Odpowiedzi
  • 1060 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline t0mash

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.7
  • Status: Programista
Presta 1.7 problem z atrybutami
« dnia: Luty 22, 2018, 02:23:21 pm »
Witam,
  w PrestaShop 1.6, wybór atrybutu w widoku kategorii, powodował, że wybrany produkt wyświetlał się już ustawioną wcześniej cechą. W 1.7 to nie działa.

Np. demo: http://demo.prestashop.com/pl/?view=front
sukienka ma dwa atrybuty, domyślnie jest beżowa. Po wybraniu koloru różowego (lewej), kliknięcie w produkt, powinno przenosić do kartoteki produktu w kolorze różowym.. a tak się nie dzieje.

Proszę o sugestie.

*

Offline t0mash

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.7
  • Status: Programista
Odp: Presta 1.7 problem z atrybutami
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 22, 2018, 05:44:28 pm »
Podałem zły link, chodziło mi o sytuację tu: http://fo.demo.prestashop.com/pl/10-evening-dresses

*

Offline Mateo

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.7
  • Status: forum
Odp: Presta 1.7 problem z atrybutami
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2018, 03:39:38 pm »
Podepnę się jeśli można z innym problemem ale temat ten sam.  ;)
Presta 1.7.3  8)
Tworzę nowy produkt i dodaję kombinację kolorów - kolory bawełny .. - wszystko
Klikam Generate i ładuje się 214 kombinacji i daję zapisz ale niestety jest błąd
Nie da się zapisać, Button Zapisz robi się blady nieaktywny.
I teraz jak wyjdę z tego gdziekolwiek to przy próbie edycji robi się poprostu biały ekran i niema kompletnie nic. Natomiast jak przełączę produkt z kompinacjami -  na produkt prosty to usuwają się te generowane atrybuty i da się edytować.
Dopiero zrobiłem drugi taki produkt a tu taka sytuacja.  ::)

Proszę o pomoc.  :-[

Dodam jeszcze ze sprawdziłem na innych atrybutach kolorów i też był ten sam problem tyle z taką informacją
The CSRF token is invalid. Please try to resubmit the form.
Zrobiłem też taki manewr. Dodaję atrybuty ręcznie czyli zaznaczając kilka w checkboxach i okazuje się że działa - zapisuje. Wygląda na to że posypała się funkcja "wszytkie" Wcześniej działało.

*

Offline Mateo

  • Nowy
  • *
  • 2
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.7
  • Status: forum
Odp: Presta 1.7 problem z atrybutami
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2018, 02:14:34 pm »
Podepnę się jeśli można z innym problemem ale temat ten sam.  ;)
Presta 1.7.3  8)
Tworzę nowy produkt i dodaję kombinację kolorów - kolory bawełny .. - wszystko
Klikam Generate i ładuje się 214 kombinacji i daję zapisz ale niestety jest błąd
Nie da się zapisać, Button Zapisz robi się blady nieaktywny.
I teraz jak wyjdę z tego gdziekolwiek to przy próbie edycji robi się poprostu biały ekran i niema kompletnie nic. Natomiast jak przełączę produkt z kompinacjami -  na produkt prosty to usuwają się te generowane atrybuty i da się edytować.
Dopiero zrobiłem drugi taki produkt a tu taka sytuacja.  ::)

Proszę o pomoc.  :-[

Dodam jeszcze ze sprawdziłem na innych atrybutach kolorów i też był ten sam problem tyle z taką informacją
The CSRF token is invalid. Please try to resubmit the form.
Zrobiłem też taki manewr. Dodaję atrybuty ręcznie czyli zaznaczając kilka w checkboxach i okazuje się że działa - zapisuje. Wygląda na to że posypała się funkcja "wszytkie" Wcześniej działało.

Udało się
podniosłem parametr max_input_vars w php.ini z 1000 na 10000 i poszło  ;D 8)