wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł

Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)

  • 10 Odpowiedzi
  • 451 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ilowiak

  • Nowy
  • *
  • 5
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.6.1
  • Status: forum
Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« dnia: Wrzesień 21, 2017, 05:44:54 pm »
Po przeniesieniu sklepu na serwer testowy na stronie głównej wyświetlają mi się poniższe błędy. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak je zlikwidować  ?

/usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 33 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 33 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 33 Notice: Undefined index: cms in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 34 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 34 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 34 Notice: Undefined index: cms in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 35 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 35 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 35 Notice: Undefined index: cms in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 36 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 36 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 36 Notice: Undefined index: cms in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 37 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 37 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 37 Notice: Undefined index: cms in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 38 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 38 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 38 Notice: Undefined index: cms in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 39 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 39 Notice: Trying to get property of non-object in /usr/home/ilowiak/domains/ilowiak.ct8.pl/public_html/tools/smarty/sysplugins/smarty_internal_templatebase.php(157) : eval()'d code on line 39

*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 3,844
  • 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2017, 07:36:37 am »
Zobacz w konsoli co Ci pokazuje. Włączyłeś tryb debugowania ?
MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz 

*

Offline ilowiak

  • Nowy
  • *
  • 5
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.6.1
  • Status: forum
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2017, 11:38:59 am »
Tak,włączyłem tryb debugowania. To są właśnie błędy jakie się pokazują gdy jest on włączony.
Sklep wygląda obecnie tak http://ilowiak.ct8.pl/pl/

*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 3,844
  • 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 22, 2017, 11:44:08 am »
moduł własny blok cms
MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz 

*

Offline ilowiak

  • Nowy
  • *
  • 5
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.6.1
  • Status: forum
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 22, 2017, 01:27:35 pm »
czy powinienem zatem ten moduł jakoś wyłączyć ? Bo tu pojawia się kolejny problem, nie działa mi dostęp do Panelu admina. Po wpisaniu adresu ze znacznikiem otwierającym Backoffice wyskakuje mi jedynie w pasku adresu to: /index.php?controller=AdminLogin&token=f27aaa8119a50f830430d28287d7651e

*

Offline MERA

  • MERA
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 384
  • 5
  • Płeć: Mężczyzna
    • MERA
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 22, 2017, 02:09:31 pm »
Jak klikniesz na kategorie i produkty to coś dziwnego się dzieje link masz inny niż na sklepie taki  http://szefrolet.pl/content/39-verticale    jak masz mało produktów to zainstaluj na nowo sklep i zaimportuj bo to wszystko jest spierniczone

*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 3,844
  • 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 22, 2017, 03:20:07 pm »
a jaki masz adres do back office - porównaj z katalogiem na ftp
ponadto jeśli jest problem z przepisywaniem linków wyczyść htaccess a nie instaluj na nowo sklep ......
MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz 

*

Offline ilowiak

  • Nowy
  • *
  • 5
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.6.1
  • Status: forum
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 22, 2017, 04:09:06 pm »
Adres do backoffice mam prawidłowy  - taki sam jak na ftp.  W jaki sposób mam wyczyścić htaccess ? Znam tylko opcję czyszczenia tego pliku przez Panel administratora, którego nie mam :(
 

*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 3,844
  • 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 22, 2017, 04:22:48 pm »
logujesz się przez ftp na serwer i zmieniasz nazwę pliku na old
MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz 

*

Offline ilowiak

  • Nowy
  • *
  • 5
  • 0
  • PrestaShop
  • Presta Shop: 1.6.1
  • Status: forum
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 22, 2017, 05:02:32 pm »
Zmieniłem nazwę pliku na old i ...wysypało stronę - Obecnie wygląda to tak http://ilowiak.ct8.pl/pl/

*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 3,844
  • 95
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Błąd w smarty_internal_templatebase.php(157)
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 26, 2017, 10:59:19 am »
przecież pl to wirtualka czyli powinieneś mieć www.mojastrona.pl 
MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz