wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł wdrożenia PrestaShop

Nieznane źródło błędu

  • 6 Odpowiedzi
  • 3155 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline chrzanek

  • Nowy
  • *
  • 8
  • 0
Nieznane źródło błędu
« dnia: Maj 12, 2014, 07:28:50 pm »
Witam,
Od kilku tygodni nie ruszałem nic w projekcie sklepu który odpalamy. Gdy wróciliśmy do niego okazuje się, że mamy błąd:


"Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/s16187929.onlinehome-server.info/site/ekoinstalsystem/classes/Hook.php on line 189 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/s16187929.onlinehome-server.info/site/ekoinstalsystem/classes/Category.php on line 534"
[/size][/color]
[/size]Błąd generowany na każdej z podstorn.[/color]
[/size][/color]
[/size]- Dodatkowo nie moża dodawać produktów do koszyka gdyż swyskakuje komunikat:[/color]
[/size][/color]
[/color]
- Skryp nie generuje też wyników wyszukiwania chociaż powinien.[/font][/color]Nioe wiem gdzie szukać, bo tak jak wspomniałem nic nie było ruszane na stornie od kilku tygodni.[/font][/color]Macie jakieś sugestie gdzie szukać przyczyny błędu?[/font][/color]

*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 4,646
  • 99
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Nieznane źródło błędu
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2014, 08:59:12 am »
a co masz w linii /classes/Category.php 534?
MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz 

*

Offline design4VIP

  • user
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 3,751
  • 130
    • design4VIP z innej strony...
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Nieznane źródło błędu
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2014, 10:21:50 am »
wczesniej sprawdz jeszcze Hook.php on line 189  bo dla petli brakuje jakies zmiennej
design4VIP z innej strony...

*

Offline chrzanek

  • Nowy
  • *
  • 8
  • 0
Odp: Nieznane źródło błędu
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 13, 2014, 06:36:49 pm »
a co masz w linii /classes/Category.php 534?




wczesniej sprawdz jeszcze Hook.php on line 189  bo dla petli brakuje jakies zmiennej



*

Offline design4VIP

  • user
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 3,751
  • 130
    • design4VIP z innej strony...
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Nieznane źródło błędu
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 14, 2014, 10:28:28 am »
jedno i drugie tyczy sie bezposrednio zapytania do bazy danych... najprosciej byloby wylistowac (dumpowac) to zapytanie i wrzucic bezposrednio w phpmyAdmin i tam zwroci doklandny element, ktory mu nie pasuje.

druga rzecz to tez patrzac po hook.php problem lezy po stornie wyswietlenia ktorego z modulow i jego przypisania do hook.

kurcze... tak to wyglada jakby jeden blad z drugim nie mialy nic wspolnego... sa niezalezne, jeden odnosnie modulu, drugi odnosnie podkateogrii... heh, a w ogole w ktorym miejscu pojawia sie ten blad (top strony)? zaraz po wejsciu na strone czy tylko przy wrzucaniu produktu razem z tym popup w karcie produktu?

na serwerze nie bylo jakis zmian odnosnie wersji PHP, apach , mysql ?
design4VIP z innej strony...

*

Offline chrzanek

  • Nowy
  • *
  • 8
  • 0
Odp: Nieznane źródło błędu
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 14, 2014, 09:26:13 pm »
Dwa tygodnie temu zaktualizował się Plesk na serwerze, żadne inne zmiany nie były przeprowadzane.
Myślisz że to może być przyczyna?

Update info:
http://download1.parallels.com/Plesk/PP11/11.5/release-notes/parallels-plesk-panel-11.5-for-linux-based-os.html

*

Offline design4VIP

  • user
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 3,751
  • 130
    • design4VIP z innej strony...
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: Nieznane źródło błędu
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 15, 2014, 09:04:17 am »
Plesk nie ma raczej wiele do znaczenia, chyba, ze razem z nim byl zmieniany PHP czy mySQL, to predzej. ale jak pisalem wczesj, zdumpuj sobie te zapytania bo bazy, do ktorej odnosza sie linijki z bledu i wklej bezposrednio w myAdmin. albo w bazie nie ma jakis zmiennych wymaganych w paramtrach zapytania albo baza... no i tutaj jeszcze jedno, moze host tez akutalizowal z backupu baze i wgrala sie niekompletna? jak masz jaka kopie bazy to ja wrzuc.
skupiajac sie tylko na bledach bazy (wylaczajac narazie to z dodania produktu) to one nie sa nawet jednym parametrem polaczone, wiec to wskazywalo by na braki w bazie. ale co dokladnie... ot tak "na sucho" ciezko powiedziec bez gruntownego sprawdzenia.

a tak w ogole, to wlacz konsole bledow na stornie, moze ona jeszcze cos blizszego pokaze.
design4VIP z innej strony...