wdrożenia PrestaShop Powiększenie zdjęć moduł wdrożenia PrestaShop

You don't have permission to access /pl/ on this server.

  • 5 Odpowiedzi
  • 1773 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline algodon

  • Nowy
  • *
  • 7
  • 0
  • Presta Shop: 1.6
  • Status: Właściciel
You don't have permission to access /pl/ on this server.
« dnia: Kwiecień 10, 2014, 07:01:44 pm »
Po aktualizacji z 1.4.4.1 do 1.6.0.5 pojawia mi się taki komunikat


You don't have permission to access /pl/ on this server.


żeby było śmieszniej przy wpisaniu innego języka np /en/ wszystko działa


czli proba.algodon.pl - niedziała
proba.alkgodon.pl/en/ - dzieła


potem jak z angielskiej przechodzę na polska to wszystko działa czyli problem jest chyba z główna stroną
ma ktoś pomysł co zrobić?

*

Offline endriu107

  • user
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 1,184
  • 52
  • Presta Shop: PS
  • Status: forum
Odp: You don't have permission to access /pl/ on this server.
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 10, 2014, 07:35:09 pm »
Jeśli używasz tylko jednego języka to sprawdź co masz w Lokalizacja > Języki jeśli więcej niż jeden to niepotrzebne usuń i daj znać czy się poprawiło.

*

Offline algodon

  • Nowy
  • *
  • 7
  • 0
  • Presta Shop: 1.6
  • Status: Właściciel
Odp: You don't have permission to access /pl/ on this server.
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 10, 2014, 08:14:35 pm »
Miałem 9 jerzyków, usunąłem dwa i bez zmian


dokładnie jest tak wchodzę na sklep przez inny język wszystko działa, wchodzę w tym języku na jakiś produkt jest ok, przechodzę na język polski na tym produkcie jest ok,potem jak przechodzę na główną stronę sklepu to  mam ten komunikat
również jest ten komunikat jak wchodzę od razu na główna stronę sklepu w języku polskim

*

Offline west

  • Administrator
  • Mieszkaniec
  • *****
  • 4,643
  • 99
  • Płeć: Mężczyzna
  • Europasaz.pl
    • Projektowanie PrestaShop, Wordpress, SMF
  • Presta Shop: PS
  • Status: Programista
Odp: You don't have permission to access /pl/ on this server.
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 11, 2014, 12:31:49 am »
a jak aktualizowałeś ?? pewnie jakiś sql nie poszedł prawidłowo druga sprawa wygląda jakby brakowało plików językowych dla pl



MODUŁY | http://europasaz.pl |  SKLEPY INTERNETOWE | WSPARCIE TECHNICZNE | HOSTING | http://zielona.biz 

*

Offline algodon

  • Nowy
  • *
  • 7
  • 0
  • Presta Shop: 1.6
  • Status: Właściciel
Odp: You don't have permission to access /pl/ on this server.
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 11, 2014, 07:15:51 am »
Aktualizowałem poprzez 1 click
też myślałem że brak plików jezykowych i zciągnełem  nową paczkę pll do 1.6 i zainstalowałem i nic nie pomogło

*

Offline algodon

  • Nowy
  • *
  • 7
  • 0
  • Presta Shop: 1.6
  • Status: Właściciel
Odp: You don't have permission to access /pl/ on this server.
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 11, 2014, 11:53:04 am »
Zrobiłem jeden eksperyment


zainstalowałem czystą PS 1605
wszystko działało poprawnie
potem z tej poprzedniej 1605 niedziałającej wyeksportowałem BD
zaimportowałem bazę do nowej PS 1605 i znowu polska główna strona nie działa
czyli coś gdzieś w BD jest skopane tylko jak to naprawić, bo przepisywanie wszystkich artykułów nie wchodzi w grę